Jos et jostain syystä pääse tunnillesi; muista perua tunti ajoissa ohjeiden mukaisesti Ratsukkoon: viimeistään 52 h ennen oman tunnin aloitusta. Kun tunnin peruu ajoissa Ratsukkoon, tulee sinne automaattisesti rästitunti voimaan. Voit käyttää rästitunnin saman tai seuraavan kurssin aikana vapaalla tuntipaikalla. Voit myös käyttää tulevan rästituntisi etukäteen mikäli olet perunut sen Ratsukkoon ohjeiden mukaisesti. Rästitunnin voi varata Ratsukosta, muista tarkastaa että ryhmä on tasoltaan sopiva ja siellä on sopivan kokoisia ratsuja vapaana. Mikäli varaa väärän kokoiselle ratsulle/ tasoiselle tunnille paikan, poistaa talli varauksen. Applikaation kautta tulee tällöin asiasta ilmoitus. Ryhmissä on tasomerkinnät ja Ratsukkoon on kirjattu minkä kokoisia ratsuja tunnilla käytetään; S= shettis, W=welsh, P=poni tai H=hevos. Poniratsastajat voivat varata paikat vain ponitunneille, hevosratsastajat vain hevostunneille. Eli ethän varaa paikkaa hevostunnille mikäli ratsastat itse poneilla. Hevosratsastajat eivät voi taas varata paikkoja ponitunneille. Opettajilla on aina oikeus muuttaa ratsujakoa. Mikäli et peru tuntiasi ajoissa, siitä ei valitettavasti synny rästiä. Muista siis peruuttaa tuntisi aina ajoissa.

Ratsukon käyttöopas

 

Sairastapauksissa emme vaadi lääkärintodistusta, mutta muista perua tuntisi mahdollisimman pian; arkisin viimeistään samana aamuna klo 8:00 mennessä, lauantain ja sunnuntain tunnit peruttava viimeistään 11 h ennen oman tunnin aloitusta. Sairaustapauksissa tunnit perutaan vielä toistaiseksi tallin foorumiin yllämainittujen aikojen puitteissa. Tätä myöhemmin tunteja ei saa enää perua foorumiin! Sairaustapauksissa tunteja ei voi perua s.postitse tai puhelimitse.

Foorumiin tulee uusi peruutusketju 26.12 illasta: Sairausperuutukset. Omassa viestissä tulee ilmoittaa seuraavat neljä kohtaa:
1. Oma nimi  2. Oman tunnin aika 3. Tunnin taso 4. Pienin ratsukoko millä on mennyt

Eli jos on ollut hevosjaossa Shettis, tulee omaan peruutukseen ilmoittaa kohtaan neljä: Shettis
Kokoluokkia on 5 kpl: Shettis, Welsh, Poni, Hevonen, Iso Hevonen.
Sairausperuutuksen tilalle voi varata rästitunnin vasta kun kyseinen rästitunti on lisätty tallin puolesta mukaan Ratsukkoon. Sairausperuutuksia selataan läpi ja lisätään Ratsukkoon pari kertaa viikossa.

Sairausperuutuspaikkojen varaaminen foorumista
Voit varata foorumista itsellesi toisen oppilaan sairausperuutuspaikan mikäli:
*Ratsukossa oma rästitunti voimassa  *Ilmoitettu taso ja koko on varmasti oikea

Ilmoita varaukseen seuraavat asiat:
1. Oma nimi 2. Oma ryhmä 3. Kenen tilalle tulet tunnille 4. Minkä päivän rästiä käytät, Ratsukosta löydät kaikki omat voimassaolevat rästituntisi.

Foorumiin tulleiden sairausperuutuksien ratsujen kokoa EI MUUTETA. Mikäli sinulla ei ole Ratsukossa rästituntia voimassa, ethän varaa Foorumista peruutuspaikkaa. Tallilla on oikeus laskuttaa irtotunnin hinta + laskutuslisä mikäli paikkoja varataan foorumista ilman että on rästitunti varattavissa. Ethän esim. varaa hevosperuutukselle paikkaa mikäli ratsastat itse aina isolla hevosella (esim. Luke ja Sylvi) tai shettiksellä/ welshillä. Mikäli ilmoittaa peruutukseen koon väärin tai peruu foorumiin myöhässä, ei peruutusta hyväksytä vaan se poistetaan kun ketjua selataan läpi. Nopein varaus on aina voimassa, varauksia ei kuitata erikseen. Ethän muokkaa viestiä varauksen jälkeen ja muista selata ketjua tarkasti läpi että kukaan muu ei ole ehtinyt varata kyseistä paikkaa.

Sairausperuutukset siirtyvät heti Ratsukkoon kun he saavat sen toimimaan siten että vapautuvan paikan ratsu näkyy, ilmoitamme tästä heti kun valmis ja otetaan käyttöön.