Usein kysytyt kysymykset

Yleiset

Ma-Pe 15:00-22:00, La 11:00-18:00, Su 12:00-20:00

Tunnin voi varata sähköpostitse, info(@)laaksola.fi. Irtotunneille on mahdollista päästä mukaan kokeilemaan lähes viikottain. Tunnin jälkeen kannattaa keskustella opettajan kanssa sopivasta ryhmästä ja tasosta. Tämän jälkeen voit tiedustella kurssipaikasta sähköpostitse. Kaikki rästituntivaraukset sekä tuntiperuutukset ehdottomasti tallin foorumin kautta.

Tallissa asustaa tallin omat koirat, jotka vahtivat aluetta tarkasti. Talliin ei tästä syystä saa tuoda omaa koiraa mukaan. Ethän myöskään pidä koiraasi autossa tallin parkkipaikalla.

Järjestämme erikseen alkeiskursseja aikuisille ja lapsille. Alkeiskurssit ovat tarkoitettu oppilaille, joilla ei ole aikaisempaa ratsastuskokemusta eli sinun ei tarvitse osata ratsastuksesta vielä mitään. On hyvä käydä ennen aloitusta kokeilemassa ratsastusta talutusratsastuksessa. Kun olet päättänyt aloittaa harrastuksen, lue seuraava opas huolellisesti läpi. Vanhempainopas (pdf)

Ratsastusharrastuksen aloituksesta sekä alkeiskursseista voi kysellä sähköpostitse, info(at)laaksola.fi.

Tavalliselle ratsastustunnille tarvitset mukaasi asianmukaiset ratsastusvarusteet: hanskat, raipan, hiertämättömät housut, saappaat tai ratsastukseen soveltuvat kengät ja minichapsit. Hyväksytty turvakypärä on pakollinen tunneillamme, tallista saa tarvittaessa lainata kypärää. Suosittelemme kuitenkin oman kypärän hankintaa.

Mikäli olet tulossa irtotunnille, ota mukaasi myös käteisenä tasaraha, meillä ei käy pankkikortti maksuvälineenä!

arvitset vakuutuksen mikäli olet aloittamassa jatko-ryhmässä tai sitä vaikeammassa ryhmässä. Alkeisryhmille sekä talutusryhmille on vakuutukset. Voit joko ottaa Green Card-vakuutuksen tai liittyä seuramme jäseneksi, jolloin jäsenyyden myötä... Tallimme oman seuran jäseneksi voi liittyä suoraan seuran sivuilta: www.laaksola.fi/foorum. Green Card -hakemus täytetään suoraan SRL:n sivuilta, ohjeet löytyvät täältä.

Kun tulet tunnille, ole ajoissa paikalla! Sisäänkäynti tapahtuu sisäpihalta, valkoisesta pääovesta. Tallin aulasta löytyy hevoslista ilmoitustaululta. Hevoset on jaettu etukäteen, listalta löydät myös tunnin teeman ja mahd. viestit oppilaille. Ilmoitustaululta löydät myös muuta ajankohtaista, mm. kilpailukutsut, laskut, oppilaskirjeet jne. Kirjoitamme hevoslistaan mm. mikäli on laskutuskerta, kilpailut tulossa tms. Oikean ratsun löydät nimikylttien perusteella, jokaisen karsinan edessä on hevosen nimi selkeästi isolla nimikyltillä.

Ponipuolella sekä satulahuoneessa on harjahyllyt, mistä löytyy jokaisen hevosen oma harjakassit. Sidothan hevosen aina kiinni kun hoidat sitä karsinassa. Palautathan harjakassin käytön jälkeen takaisin hyllylle, siistissä kunnossa kassi kiinni. Harjaa ratsusi aina huolellisesti ennen tuntia. Varusteet löytyvät tuntihevosten käytävien päädyissä olevista satulahuoneista. Suojat löytyvät jokaisen omasta harjakassista ja varasuojia löytyy erillisistä suojalaatikoista. Jos et löydä jotain, kysy rohkeasti apua henkilökunnalta, tallitytöiltä tai muilta oppilailta. Mikäli tunti on ulkokentällä, kulku sinne tapahtuu etupihan kautta. Maneesiin on suora kulku tallista, opettaja kertoo koska voi siirtyä maneesiin.

Muista hoitaa ratsusi hyvin tunnin jälkeen, muista palauttaa suojat, harjat ja varusteet puhtaina niiden omille paikoille! Laitathan hikiselle ratsulle loimituskaudella kuivatusloimen. Kuivalle hevoselle puetaan talliloimi päälle tunnin jälkeen. Mikäli olet epävarma loimituksen suhteen, kysy loimitusohjeita iltatallintekijältä.

Jos et jostain syystä pääse ratsastustunnillesi, on sinun peruutettava tuntisi ajoissa. Tunti on peruttava viimeistään kahta vuorokautta aikaisemmin tallin foorumiin. Sairastapauksessa peruutus samana päivänä klo 9:00 mennessä. Jos tuntia ei peruta ajoissa tai jätät tulematta tunnillesi peruuttamatta lainkaan, ei tuntia voi korvata. Ethän peru tuntiasi sähköpostitse tai puhelimitse, niitä ei pureta päivittäin ja näin ollen peruutus ei välttämättä tule ajoissa meille. Tunnin korvaava rästitunti on varattava tallin foorumista. Rästit on ratsastettava viimeistään seuraavan 10 h kurssin aikana, ellei toisin sovita/mainita. Ratsastaja on itse velvollinen hoitamaan rästinsä ajan tasalle. Ratsastamatta jääneitä rästejä ei korvata jälkikäteen. Järjestämme laskutuskauden lopussa tarvittaessa lisätunteja rästien suorittamiseen.

Jotta voit aloittaa hoitohevosen tai ponin hoitamisen meillä sinun tulee osallistua hoitajakokoukseen. Lisäksi sinun tulee olla Laaksolan ratsastuskoulun vakio-asiakas. Emme anna hoitohevosia ulkopuolisille. Järjestämme hoitajaikokouksia tasaisin välein, kokouksista ilmoitamme foorumissa, kotisivuilla sekä tallin ilmoitustaululla. Kokouksissa opetamme hoitajia, mm. taluttamaan, pesemään varusteita, harjaamaan jne. Hoitajat taluttavat aina kerran viikossa, huolehtivat hoitohevosensa varusteiden pesusta, harjojen pesusta, auttavat aloittelevia oppilaita jne.

Tallin parkkipaikan päädyssä oleva talo on yksityisaluetta.

Hevosille ei saa antaa herkkuja. Hevosille saa kuitenkin tuoda kuivattua leipää ja tuoreita omppuja/porkkanoita talliin. Jätäthän kuitenkin herkut aulassa olevan tiskipöydän päälle. Vain henkilökunta saa antaa hevosille tuotuja herkkuja. Mikäli hevoset saavat liikaa herkkuja voivat he saada esim. ähkyn, tämä on hevosille todella vaarallinen ja kivulias vatsakipu.

Olemme tehneet Suomen Ratsastajainliiton kanssa Tupakoimaton-talli sitoumuksen. Tästä syystä tallissa ja sen alueella tupakoiminen on ehdottomasti kiellettyä.