kello

Saavuthan ajoissa!

Ratsumme ulkoilevat päivän ensimmäiseen tuntiin saakka. Tarha- tai laidunkartat löydät tallin ilmoitustaululta. Varaa siis sen verran aikaa, että ehdit tarvittaessa hakea ratsusi ulkoa. Mikäli ratsut ovat jo sisällä, löydät oikean hevosen karsinoiden nimikylttien perusteella.

kypärä

Ratsastustunnille tarvitset sopivat varusteet sekä turvakypärän.

Tallilta löytyy lainakypäriä, jos omaa ei ole vielä hankittuna. Aloittelevalle ratsastajalle löytyy mm. varusteista lisää ohjeita ratsastus.fi-sivustolta.
https://www.ratsastus.fi/site/assets/files/2457/nouse_ratsaille_opas_2019_web.pdf   Ratsastamaan (Android)

lista

Hevoset on jaettu tunneille etukäteen, hevoslistasta löydät myös tunnin teeman

ja mahdolliset viestit oppilaille. Ilmoitustaululta löydät myös muuta ajankohtaista, mm. kilpailukutsut, oppilaskirjeet jne.

harja

Jokaiselle ratsulle löytyy omat nimikoidut varusteet ja harjakassi tallista.

Suojat ovat kokojen mukaan laatikoissa. Mikäli ratsusi tarvitsee muita varusteita, löytyy tieto niistä varustehuoneen ovessa olevasta listasta.

solmu

Ratsut sidotaan aina vetosolmulla kiinni karsinassa hoidettaessa

ja karsinan ovi pidetään aina kiinni. Ratsut hoidetaan aina huolellisesti ennen ja jälkeen ratsastuksen. Ilmoitathan heti henkilökunnalle mikäli huomaat ratsussa jotain normaalista poikkeavaa, esim. puuttuva kenkä, haava tms. 

hevonen

Mikäli tunti on ulkokentällä

kulku sinne tapahtuu etupihan kautta. Maneesiin on suora kulku tallista. Tunneilla opettaja kertoo, koska voi siirtyä maneesiin.

satula

Muistathan, että satuloita ei saa jättää käytäville

eikä satuloitua ratsua saa jättää ilman valvontaa karsinaan. Satula laitetaan selkään viimeisenä niin, että siitä lähdetään suoraan ratsastamaan eikä hevonen näin ollen jää yksin satulan kanssa.

suojat

Ratsun hoitamisen lisäksi muistathan tuntisi jälkeen palauttaa suojat, harjat ja varusteet puhtaina omille paikoilleen!

Tallilta löydät tarkemmat ohjeet varusteiden puhdistamisesta. Suojat harjataan ja palautetaan suojalaatikoihin, hoitokassit viedään vetoketjut suljettuina omille paikoilleen.

loimi

Laitathan hikiselle ratsulle loimituskaudella kuivatusloimen.

Kuivalle hevoselle puetaan talliloimi päälle tunnin jälkeen. Mikäli olet epävarma loimituksen suhteen, kysy loimitusohjeita opettajalta.

ryhmä

Kysy apua!

Jos et löydä jotain, kysy rohkeasti apua henkilökunnalta, tallitytöiltä tai muilta oppilailta!