Oppilasinfo syksy 2023

Toivotamme kaikki tervetulleeksi syyskauden tunneille. Alla listattuna asioita mistä haluamme jälleen muistuttaa.

Tallin tilat on jälleen lomana aikana pesty ja puunattu, toivomme että jokainen huolehtii siisteydestä, ratsujen ja varusteiden hyvästä hoidosta. Opettajat käyvät näitä asioita läpi kaikkien kanssa ensimmäisen laskutusjakson teoriatunnilla.

 

 • Tallissa ei riehuta eikä huudeta. Talli on hevosemme koti. Tallissa kohdellaan kaikkia ystävällisesti. Autetaan aina toisia, mikäli tarve.

 

 • Tarhoissa ja laitumilla oleskelu kielletty! Näihin meno sallittu vain silloin kun haetaan ratsua sisälle tunnille.

 

 • Vain tallin henkilökunta ruokkii hevosia!!!! Kesän aikana poneille on syötetty ilman lupaa väkirehua, tästä syystä useampi poni sairastui ähkyyn. Ähky on todella vaarallinen tila ja pahimmassa tapauksessa voi johtaa kuolemaan. Esim. shettikset eivät syö ollenkaan väkirehua ja osa ei ollenkaan ruohoa, eivät siedä sitä missään määrissä. Kiinniotossa ei saa käyttää mitään väkirehua, ruohoa saa käyttää vain niille, jotka laiduntavat. Heinää EI saa ottaa heinäladosta!

 

 • Tallin leikkipuistossa saa oleskella leikkipuiston aukiolojen puitteissa. Huomioittehan että osa telineistä mm. kiikkuheppa on tarkoitettu pienemmille lapsille, keinuissa ei saa olla kahta enempää kerralla. Huomioittehan nämä, näin leikkipuisto pysyy ehjänä ja palvelee lapsia myös tulevaisuudessa.

 

 • Heinäpaaleille kiipeäminen kiellettyä! Paalit painavat satoja kiloja ja ovat varsinkin märkänä todella liukkaita, paalin alle jäämisestä saattaa seurata erittäin vakavia vammoja.

 

 • Koirien tuominen tallin alueelle kielletty! Mikäli autossasi on koira, jätäthän auton tallin alueen ulkopuolelle, vanhan talon postilaatikon kohdalle.

 

 • Tunneilla kuvaaminen kielletty. Tämä siitä syystä, että jokainen saa ratsastaa rauhassa ilman suorituspaineita. Ainoastaan omilla tehotunneilla sekä omia kisasuorituksia saa kuvata. Kysythän erikseen opettajalta lupaa kuvaukseen muulloin, mikäli tarve kuvata. Kännykän käyttö kielletty ratsujen selässä sekä avustajilta, jotka ovat mukana auttamassa tunneilla.

 

 • Tallissa ei suvaita minkäänlaista kiusaamista, muiden arvostelua tai asiatonta käytöstä. Ilmoitattehan mikäli huomaatte asiatonta käytöstä, toivomme myös, että paikalla olevat aikuiset puuttuvat asiaan heti.

 

 • Omat tallikassit viedään suoraan ponipuolen hyllylle tai vintille. Turvallisuussyistä kasseja ei saa jättää aulaan lattialle eikä ponipuolen lattialle käytävälle. Aulan naulakossa pidetään ainoastaan takkeja. Mikäli huomaatte kasseja pitkin käytäviä, nostattehan ne hyllylle tai vintille, kiitos.

 

 • Mikäli ei ole jatkamassa ratsastusta tulee tästä ilmoittaa viimeistään menossa olevan kurssin viidennellä kerralla. Tämä siitä syystä, että ehdimme hahmottaa seuraavan jakson kurssipaikat kuntoon ennen laskutusta. Ryhmiä ei voida aloittaa vajaina. Muistutamme tästä aina tallin kotisivuilla sekä Ratsukossa.

 

 • Rästiperuutukset ainoastaan ohjeiden mukaisestihttp://www.laaksola.fi/ratsastuskoulu/rastitunnit  Foorumiin sairausperuutukset ainoastaan ohjeiden mukaisesti! Muistakaa seurata foorumia, sitä kautta menee jatkuvasti rästipaikkoja vapaana. Vapaille paikoille kannattaa tulla aina kun niitä on tarjolla. Emme voi mitenkään tarjota jokaiselle sopivaa korvaustuntia juuri itselle sopivaan aikaan, korvaamaan kannattaa tulla silloin kun on tilaa. Drive-in ponikerhossa voi myös käyttää rästitunteja, kyselyt WA- kautta/ viestissä mainita kenen rästi kyseessä.

 

 • Ratsuja täytyy käsitellä määrätietoisesti ja ystävällisesti. Pidetään aina hyvät turvavälit muihin ja seurataan ratsujen eleitä ja liikkeitä, jotta opitaan ”lukemaan” ja ennakoimaan ratsujen käytöstä. Hakutilanteessa aina kypärä ja hanskat päällä. Ratsuja ei koskaan lyödä eikä jahdata, älkää menkö aitauksissa ratsujen taakse!

 

 • Karsinassa ratsut tulee aina olla kytkettynä vetosolmulla ja ovi pidetään kiinni. Ratsuja ei jätetä karsinoihin yksin, kun ovat kytkettynä. Satula haetaan vasta viimeisenä, satulaa ei jätetä käytävälle eikä missään nimessä yksin ratsun selkään karsinassa! Karsinassa kerrallaan vain ratsastaja ja tarvittaessa yksi avustaja

 

 • Riimuja ei saa jättää roikkumaan karsinaan tunnin ajaksi, riimu ja naru nostetaan aina karsinan eteen koukulle, kun suitset ovat päässä. Ratsut voivat jäädä niihin muuten kiinni, jos kuopivat tai astuvat päälle.

 

 • Jokaisen tunnin jälkeen ratsu hoidetaan huolellisesti, hikiset jäljet pestään sienellä pois karsinassa, harjataan hiekat pois jaloista jne. Ratsuja ei saa käyttää pesukarsinassa ilman oman opettajan lupaa!!! Ilmoitathan aina opettajalle, mikäli ratsullasi on jokin naarmu tms., nämä hoidetaan heti. Ennen tuntia ja tunnin jälkeen.

 

 • Varusteet pestään jokaisen tunnin jälkeen! Kuolaimet pestään vedellä, suitset satulasaippualla, nahkainen vyö pyyhitään ensin kostealla puhtaaksi/ sitten se pestään satulasaippualla. Nailonvyöt harjataan jokaisen tunnin jälkeen puhtaaksi! Likaiset huovat ja vyöt laitetaan pesuun, tilalle nostetaan sopivankokoiset puhtaat.

 

 • Harjakassit paikalleen! Suojat harjataan/ putsataan jokaisen tunnin jälkeen ja palautetaan omalle paikalleen, harjakassi siistitään ja palautetaan omalle paikalleen jokaisen tunnin jälkeen.

 

 • Roskat viedään aina suoraan roskikseen, esim. kukkapenkki ja tiskipöytä ei ole roskis. Mikäli aulan roskis on täynnä, löytyy isommat roskikset tallin takapihalta. Älkää tunkeko esim. salaattirasioita roskikseen siten että ruokajätettä valuu sieltä ulos, kiitos! Tallin parkkipaikka ei ole roskis, ettehän jätä esim. nuuskapusseja maahan, tallin alueella on paljon lapsia sekä eläimiä.

 

 • Toimistoon ja tallin kahvioon pääsy kielletty! Tilat eivät ole asiakkaiden käytössä, oleskelu näissä ehdottomasti kielletty!

 

 • Loimituskaudella tulee seurata huolellisesti loimitusohjeita, loimien täytyy olla sopivat. Epäsopivat loimet aiheuttavat vaaratilanteita, ratsut voivat jäädä niihin kiinni. Loimihyllyt pidetään aina siistissä järjestyksessä, huomioittehan että loimet rullataan nätisti hyllyille napakalla rullalla siten että remmit eivät roiku eivätkä näy. Hyllyissä loimet aina kokojen mukaisesti, huomioittehan tämän, kun palautatte esim. fleeceloimen.

 

 • Seiniä ja ovia kohti ei saa lakaista! Kaikki kiviseinät on kalkittu ja puupinnat öljytty, niitä kohti ei saa lakaista, jotta pysyvät siistinä, kiitos!

 

 • Seuran jäsenyys/ Green Card, Ratsastajainliitto vaatii kaikilta vakituisesti ratsastavilta seuran tai Green Card jäsenyyden, tuottehan oman kortin näytille omalle opelle syyskuun aikana, kiitos!

 

 • Teoriakerta pysyy mukana kaikilla kursseilla ja se on aina käsittelyä, jatkoryhmissä teoriaa on kahdesti 30 min, He C ja sitä ylemmillä tasoilla kerran 30 min. Tämä sitä syystä, että kaikki oppivat käsittelemään ratsuja ja niiden varusteita oikeaoppisesti, näissä on vieläkin suuria puutteita mikä heijastuu suoraan ratsujen käytökseen mikä taas voi aiheuttaa vaaratilanteita.

 

 • Laaksolan Ratsutila täyttää tänä vuonna 20 v. Tallin 20 v juhlat järjestetään tallissa lauantaina 23.9 klo 18 alkaen, kutsu tulossa lähempänä. Lämpimästi tervetuloa!
0
0
0
s2smodern